Головна Новини Суспільство події В Україні з’явилися нові транспортні засоби: Що треба знати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з’явилися нові транспортні засоби: Що треба знати

В Україні самокати та моноколеса визнали транспортними засобами

31 березня 2023, 18:31 comments1713
Поділіться публікацією:

Законопроєкт № 8172, який вже підписав президент України Володимир Зеленський, визначає моноколеса й самокати на електродвигунах транспортними засобами, пишуть "Коментарі".

В Україні з’явилися нові транспортні засоби: Що треба знати

Самокати та моноколеса визнали транспортними засобами

Документ класифікує легкі електричні засоби транспорту для пересування на дві категорії:

-       легкий персональний електричний ТЗ, що оснащений електричними тяговими двигунами із потужністю до 1000 Вт, має за документами максимальну  швидкість до 25 км/год;

-       низькошвидкісний легкий електричний ТЗ, що оснащений електричними тяговими двигунами, має максимальну за конструкторськими даними швидкість, що не більше 50 км/год, та споряджену масу до 600 кг.

А ось пристрої, які можуть ганяти із більшою швидкістю, ніж 50 км/год, не підпадають цій категорії, адже вони вже належать до мотоциклів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що літаючий автомобіль пройшов фінальні випробування, але для керування вам знадобиться посвідчення пілота. Автомобіль може літати на максимальній робочій висоті 18 000 футів. У червні літаючий автомобіль завершив 35-хвилинний випробувальний політ між аеропортами Нітри та столиці Словаччини Братислави. Після приземлення літак переобладнався в автомобіль і був доставлений до центру міста.

А Німецький виробник автомобілів BMW представив новинку – електричний кросовер iX Flow, головна особливість якого – миттєво змінювати колір кузова. У компанії кажуть, що така здатність нового автомобіля допоможе знизити споживання енергії, тому що біла поверхня відбиває набагато більше сонячного світла, а це допоможе знизити витрати на охолодження влітку. А у холодну пору року темний кузов машини допоможе поглинати більше тепла від сонця.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про названі марки автомобілів з найвищим ризиком пожежі: транспортні засоби можуть спонтанно спалахнути.

Читайте також на сайті "Коментарі" – Україна в заручниках олігархів. Транспорт.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини