Головна Новини Суспільство події В Україні з 1 жовтня вводять нові правила для барів та ресторанів: три кола пекла для любителів алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з 1 жовтня вводять нові правила для барів та ресторанів: три кола пекла для любителів алкоголю

Мінфін вводить нові правила для барів та ресторанів - як продаж алкоголю перетвориться в нездійсненний квест

30 вересня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

З 1 жовтня в Україні вступає в силу наказ Мінфіну, який вимагає вказувати у фіскальному чеку номера акцизних марок з кожної проданої пляшки алкоголю, заміксувати коктель тепер і зовсім проблема. Детально про це нововведення пише видання "НВ".

В Україні з 1 жовтня вводять нові правила для барів та ресторанів: три кола пекла для любителів алкоголю

В ресторані, фото з відкритих джерел

За словами співвласниці Відьма-бару Лиса гора Олесі Остафіевіевої, всьому виною новий наказ. Раніше офіціант, брав замовлення, вносив його в планшет, програма автоматично розділяла його на замовлення для кухні та бару і відправляла кухарям і бармену "зустрічки" ...

"З 1 жовтня, згідно з наказом Мінфіну, при замовленні алкоголю офіціант повинен не просто набрати його назву, а взяти відповідну пляшку, відсканувати штрих-код акцизної марки (а якщо немає сканера, а його на даний момент ні у кого немає, — вбити десятизначний номер вручну) і тільки після цього програма відправить "зустрічку" на бар", — пише Остафієва.

За словами ресторатора, це дуже ускладнює роботу, оскільки, якщо в коктейль входять три алкогольних інгредієнта, то офіціантові доведеться збігати до бармена, взяти відкриті пляшки. А це означає, що цифри на штрих-коді при відкритті пляшки ні в якому разі не можна пошкодити. Офіціант повинен набрати номери акцизних марок з усіх трьох пляшок. І головне: нічого не переплутати — інакше штраф.

Три кола пекла

"Насправді, це вже третій рівень контролю, який ми отримали від фіскалів. Перший і традиційний був завжди: якщо ти торгуєш алкоголем, то працюєш на загальній системі оподаткування і, відповідно, звітуєш за кожну одиницю проданої продукції. Але в серпні минулого року додався ще один: в чеку обов'язково повинен був бути вказано код УКТ ЗЕД. І ось тепер новий рівень контролю — вказівка в фіскальному чеку номера акцизної марки проданої пляшки ", — нарікає ресторатор.

В Україні, за оцінками експертів, близько 50% ринку алкогольного бізнесу зараз в тіні через надмірну фіскалізації ринку і оцінюється на рівні 10-12 млрд грн.

Як раніше інформував портал "Коментарі", в Техасі з ресторану вигнали сім'ю , яка була в захисних масках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини