Головна Новини Суспільство події В Україні вводять в обіг золоту монету номіналом 250 гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вводять в обіг золоту монету номіналом 250 гривень

На новій монеті зображено доленосні для України події

16 серпня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

В Україні у вівторок, 17 серпня, вводять п амятную монету "До 30-річчя незалежності України" номіналом 250 гривень. Про це повідомляє офіційний сайт Національного банку України.

В Україні вводять в обіг золоту монету номіналом 250 гривень

Нацбанк, фото з відкритих джерел

Монету присвятили подіям, що трапилося 30 років тому, які стали вирішальними для України. Так, 24 серпня 1991 Верховною Радою України був прийнятий історичний документ — Акт проголошення незалежності України. Народ України в різні часи намагався домогтися право мати національну державу, мову, культуру. Сьогодні Україна на світовій мапі — незалежна держава.

В Україні вводять в обіг золоту монету номіналом 250 гривень - фото 2

На аверсі монети — тризуб, як символ процесу становлення держави. Він розташований в центрі, прикрашений мозаїкою і рослинним орнаментом. Зображення знака княжої держави Володимира Великого свідчить про консолідацію і розвиток української нації, її історичній свідомості, традиції та культуру, над яким — рік карбування монети — 2021 малий Державний Герб України, розташований внизу зліва, а напис Україна — внизу праворуч.

Номінал монети — 250 і графічний символ гривні унизу на дзеркальному тлі.

На реверсі монети в обрамленні стилізованих променів зображено головна скульптура Монумента Незалежності України — Оранта-Переможниця з калиновою гілкою в руках; внизу напис півколом — 30 років Незалежності України.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Нацбанку показали, як виглядатиме нова монета номіналом в 20 гривень. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті регулятора, срібна монета діаметром 50 мм присвячена періоду правління княгині Ольги в 945-964 роках. Монет, які символізують успішну політику Ольги в Київській Русі, випустили 2,5 тисячі штук.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, як виглядає цінна гривня, яку можна продати за кілька тисяч.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини