Головна Новини Суспільство події В Україні вводять обов'язкову вакцинацію для деяких категорій населення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вводять обов'язкову вакцинацію для деяких категорій населення

Першими мають щепитися працівники закладів освіти, органів влади та державних адміністрацій

22 вересня 2021, 15:16
Поділіться публікацією:

В Україні для деяких категорій населення вакцинацію зробили обов'язковою. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засідання Уряду.

В Україні вводять обов'язкову вакцинацію для деяких категорій населення

Віктор Ляшко, фото з відкритих джерел

Першочергово мають вакцинуватись працівники навчальних закладів, міністерств, органів влади та державних адміністрацій. 

"Пропонуємо започаткувати провадження обов'язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Зокрема для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших виконавчих органів влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. Такий підхід вже передбачено чинним законодавством. Зокрема статею 12, Закону України про захист населення від інфекційних хвороб", — повідомив на засіданні Уряду Віктор Ляшко.

Міністр наголосив, люди, які працюють у вищевказаних закладах, можуть бути розповсюджувачами інфекції, а тому такого рішення вимагає закон. У квітні Європейський Суд з прав людини схвалив положення українського законодавства, щодо нерозповсюдження інфекційних хвороб.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, чому в Україні вакцинація може стати обов'язковою. Рубан зазначив, що це може статися завдяки відповідному рішенню головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна. При цьому, якщо подібний документ буде існувати, виконувати його розпорядження доведеться у всіх населених пунктах України. Контроль же доведеться здійснювати місцевій владі — в містах, ОТГ, районах тощо. Також, на думку Олега Рубана, рішення зробити вакцинацію обов'язковою спричинить визначення певних покарань за відмову від виконання вимог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини