Головна Новини Суспільство події В Україні ввели нові вимоги до велосипедистів і пішоходів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ввели нові вимоги до велосипедистів і пішоходів

Велосипедисти й пішоходи мають тепер дотримуватися на дорогах двох нових правил

11 листопада 2020, 16:52 comments1462
Поділіться публікацією:

Велосипедистам в Україні дозволили користуватися смугою, призначеною для маршрутного транспорту, а пішоходів зобов’язали використовувати у темний час доби одяг чи елементи, які б відбивали світло. Таке рішення прийняв уряд на засіданні 11 листопада, додавши зміни до постанови Кабміну від 10 жовтня 2001 року № 1306.

В Україні ввели нові вимоги до велосипедистів і пішоходів

По-перше, відтепер дозволяється рух велосипедистів смугою руху для маршрутних транспортних засобів. Окремого знаку для цього не передбачають, а будуть використовувати знак "Дорога із смугою для руху маршрутних транспортних засобів". Планується, що такий крок буде сприяти розвитку велосипедної інфраструктури, а також допоможе зменшити кількість травмувань серед велосипедистів.

По-друге, запроваджується обов'язкове використання світлоповертальних елементів для своєчасного виявлення водіями піших учасників дорожнього руху. Тобто, пішоходи у темний час доби і в умовах недостатньої видимості мають використовувати світлоповертальні елементи, якщо рухаються проїжджою частиною чи узбіччями. Йдеться про стрічки, наклейки, жилети або одяг, які відбувають світло.

Як повідомлялося, неподалік Херсону перекинувся автобус: є загиблі, 11 постраждалих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини