Головна Новини Суспільство події В Україні введуть дві нові пенсійні системи, - Мінсоцполітики
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні введуть дві нові пенсійні системи, - Мінсоцполітики

Вже з наступного року уряд планує запровадити накопичувальну систему пенсій

15 червня 2020, 13:37 comments3360
Поділіться публікацією:

Вже до 2021 року в Україні планують запровадити нові моделі пенсійного забезпечення. Паралельно введуть дві системи: накопичувальну і для пільгових категорій громадян. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

В Україні введуть дві нові пенсійні системи, - Мінсоцполітики

"Передбачається, що накопичувальним рівнем зможуть скористатися всі потенційні пенсіонери. Хочу зазначити, що є дві окремі накопичувальні пенсійні системи. Перша — це запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи з 2021 року...Також ми працюємо над другою, теж накопичувальною системою, але для людей у віці до 35 років, які працюють на роботах, що дають право на пільгову пенсію. Ми передбачаємо в законопроекті, що професійна накопичувальна система може бути введена в 2021 році", — повідомила глава відомства.

Лазебна вважає накопичувальну систему пенсійних виплат єдиною альтернативою, оскільки якщо через 20 років в Україні залишиться мало працездатних громадян, то нікому буде утримувати майбутніх пенсіонерів.

"Нам зараз потрібно подумати, що люди отримають через 20 років. Якщо через 20 років у нас буде мало людей працездатного віку, то хто буде утримувати пенсіонерів? Тому й потрібна накопичувальна система, як єдина альтернатива. Сьогодні тривають дискусії навколо моделі управління і захисту активів", — додала вона.

Раніше портал "Коментарі" опублікував інформацію про те, що буде з пенсійним віком українців після отримання траншу МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини