Головна Новини Суспільство події В Україні військових капеланів офіційно визнають частиною армії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні військових капеланів офіційно визнають частиною армії

Закон захистить таємницю сповіді військових

21 грудня 2021, 12:12
Поділіться публікацією:

Окремі формування військових капеланів будуть підпорядковуватись новому закону "Про Службу військового капеланства" з 1 липня 2022 року. Нині документ з’явився в "Голосі країни", офіційній газеті Верховної Ради, а раніше отримав підпис президента України. Про це повідомляє Укрінформ.
Згідно законодавчої ініціативи, у складі різноманітних військових формувань будуть утворені Служби військового капеланства. Щоправда, їхня чисельність не може бути більшою, аніж 0,15% максимальної кількості військових у самому формуванні. А у військовій частині на рівні окремого батальйону службу може нести один капелан.

"Служба військового капеланства утворюється як окрема структура у складі ЗСУ, Нацгвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Держприкордонслужби, вид якої залежить від обсягу, характеру та складності заходів щодо задоволення духовно-релігійних потреб в їх органі військового управління, з’єднанні, військовій частині, військовому навчальному закладі, установі та організації,"- йдеться у документі.

Закон висуває ряд вимог до військового капелана: ним може бути лише громадянин України, який є священнослужителем зареєстрованої в Україні релігійної організації та отримав право на таку службу. Обов’язковою є вимога щодо вищої богословської освіти. Щоправда, ця норма почне діяти через 5 років після початку дії закону.
Також капеланам заборонено розповідати інформацію про інших військових, але за ними залишають право зберігати таємницю сповіді військовослужбовців.
Капелани будуть підпорядковуватись безпосередньо головнокомандувачу ЗСУ, командувачу Нацгвардії, керівникам інших формувань, голові Держприкордслужби.

В Україні військових капеланів офіційно визнають частиною армії

Військовий. Фото з відкритих джерел

Читайте також: Колишній український військовий "зливав" секретні дані російським спецслужбам



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини