Головна Новини Суспільство події В Україні випускають в обіг нову монету, присвячену пам'яті знаменитого українського нейрохірурга
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні випускають в обіг нову монету, присвячену пам'яті знаменитого українського нейрохірурга

Монета надійде в обіг вже з понеділка, 2 листопада

31 жовтня 2020, 11:08 comments2064
Поділіться публікацією:

В Україні вводиться в обіг нова монета номіналом дві гривні. Про це повідомляє Нацбанк України.

В Україні випускають в обіг нову монету, присвячену пам'яті знаменитого українського нейрохірурга

Вона присвячена 100-річчю від народження знаменитого українського нейрохірурга, творцеві наукової школи, доктору медичних наук, професору і досліднику хвороб мозку Андрію Ромоданова.

Вивчивши дизайн монети стає зрозуміло, чому присвятив своє життя академік. Андрій Ромоданов протягом багатьох років був головою Київського інституту нейрохірургії, він став засновником української наукової школи нейрохірургів. Установа, підпорядкована йому, вела і продовжує вести пошук можливостей лікування захворювань головного мозку і центральної нервової системи, таких як онкологічних і доброякісних пухлин і геморагічних інсультів.

Народився український академік у 1920 році. Під час Другої світової війни служив командиром санітарної роти полку, начальником окремого медичного санітарного батальйону. Після закінчення війни повністю присвятив себе науці. Ромоданов вважається творцем перших профільних клінік для лікування епілепсії в Україні.

Помер світило медицини в 1993 році. З того часу інститут нейрохірургії носить ім'я академіка Ромоданова.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що пам'ятна монета номіналом п'ять гривень з 29 вересня була запущена в обіг. На новій п'ятигривневій монеті зображена майже вся історія Запоріжжя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини