Головна Новини Суспільство події В Україні викрито найбільший хабар в історії країни: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні викрито найбільший хабар в історії країни: деталі

Правоохоронці викрили схему легалізації понад 21 мільйона євро

19 червня 2024, 16:37 comments7781
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили величезну корупційну схему. 21 мільйон євро було незаконно відмито колишнім головою Державної фіскальної служби України Романом Насіровим та особами, пов’язаними з ним. Викриття стало одним з найбільших випадків корупції в історії незалежної України.

В Україні викрито найбільший хабар в історії країни: деталі

Правоохоронці викрили схему легалізації понад 21 мільйона євро

Відомо, що у грудні 2015 року до березня 2016 року, за допомогою особи, що знаходилася поруч із Романом Насіровим, було перераховано більше 13 мільйонів євро на рахунки компанії, зареєстрованої на Британських Віргінських островах. Ці кошти були отримані як хабар від власника агрохолдингу за відшкодування ПДВ. З травня 2017 по квітень 2018 року ці кошти були використані для купівлі недобудованого житлово-офісного комплексу в центрі Києва, який пізніше продовжив приносити прибутки з оренди та продажу нерухомості.

В Україні викрито найбільший хабар в історії країни: деталі - фото 2

Наприкінці 2023 року було арештовано 81 об’єкт нерухомості, що належав тестю Насірова, будівельному підприємцю Олександру Глімбовському, який був замішаний у схемах легалізації коштів. За даними слідства, додаткові 7,9 мільйонів євро були "відмиті" через купівлю-продаж та агентські угоди в різні періоди з 2017 по 2018 рік.

Про підозру повідомили: близькій особі ексголови ДФС і його раднику. Наразі вживаються заходи щодо встановлення обставин легалізації останньої частини хабаря у розмірі 5,5 мільйонів доларів та причетних до цього осіб.

Нагадаємо, справу стосовно колишнього голови ДФС Насірова та його радника скерували до суду у травні минулого року. Насіров перебував під вартою із 31 жовтня 2022 року. У травні цього року за нього внесли заставу у сумі понад 55 мільйонів гривень



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини