Головна Новини Суспільство події В Україні відновлять санавіацію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відновлять санавіацію

Період реагування на виліт вертольота складе від 5 до 30 хвилин, в залежності від обставин

20 березня 2021, 03:33
Поділіться публікацією:

Уже в квітні на постійне чергування у Львівському регіоні заступає льотна бригада Авіаційної системи МВС, до осені такі пункти запрацюють по всій країні. Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

В Україні відновлять санавіацію

Вертоліт (фото з відкритих джерел)

За його словами, до осені такі пункти запрацюють по всій країні. Крім льотного складу на пунктах будуть постійно чергувати медики.

Вже з 1 квітня у Львівському регіоні на постійне чергування заступає авіація МВС, а з 1 травня — і в Київському регіоні. Період реагування на виліт вертольота складе від 5 до 30 хвилин, в залежності від обставин.

Нагадаємо, командування Військово-повітряних сил Фінляндії застосовували як символ свастику і пару крил. Тепер же командування без розголосу припинило користуватися символікою, пов'язаною з нацистською Німеччиною. Повідомляється, що зміну першим помітив викладач університету в Гельсінкі Тейво Тейвайнен. Саме він до цього намагався з'ясувати, чи дійсно необхідний для військової авіації цей знак. Відзначимо, що ВПС Фінляндії почали використовувати свастику з моменту свого створення в 1918 році. Тобто, незабаром після здобуття незалежності і задовго до того, як нацизм прийшов на європейські землі. Тому до 1945 року військова авіація Фінляндії використовувала синю свастику на білому тлі зовсім не для того, щоб продемонструвати вірність нацистської Німеччини.

І хоча символ прибрали з літаків після Другої світової війни, знак все ще є на прапорах, символіці підрозділів ВПС і уніформі. Потім, в 2017 році, для командування придумали емблему, яка схожа на символ ВВС — золотий орел в крузі із крил. Тому що виникали непорозуміння через використання старої емблеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини