Головна Новини Суспільство події В Україні у селах дозволили будівництво багатоповерхівок: яка максимально допустима висота
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні у селах дозволили будівництво багатоповерхівок: яка максимально допустима висота

Максимальна допустима висота житлової забудови в селах з населенням понад 1 тисяча осіб становить 12 м (4 поверхи)

13 вересня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

В українських селах практично зовсім немає багатоповерхівок. Подекуди можна побачити двоповерхівки, які у свій час будували для працівників заводів. Але тепер це зміниться. В селах почнуть будувати новобудови. Про це йдеться в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду Києва за результатами розгляду рішення Окружного адмінсуду.

В Україні у селах дозволили будівництво багатоповерхівок: яка максимально допустима висота

Будівництво багатоповерхівок, фото з відкритих джерел

У містах з населенням до 50 000 забороняється будувати будівлі вище 27 метрів (до 9 поверхів включно), з населенням 50-100 тисяч — більше 48 метрів (до 16 поверхів включно). Згідно зі скасованим судом пунктом ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування та забудова територій", максимальна допустима висота житлової забудови в селах із населенням понад 1 тис. осіб становить 12 м (чотири поверхи). Розміщення багатоквартирних (секційних) будинків в кварталах садибної забудови не допускається.

Апеляційний суд відхилив скаргу Міністерства розвитку громад і територій на рішення Окружного адмінсуду. У докумені вимагали визнати протиправним скасування наказу міністерства щодо закріплення в державних будівельних нормах заборони на будівництво багатоповерхівок у селах із населенням понад 1 тисячу людей і кварталах садибної забудови.

Рішення набрало законної сили 2 вересня, а відповідні норми ДБН більше не діють.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував, що середня вартість житла в новобудовах столиці знизилася майже на 2%. Згідно з даними за серпень 2019 року, середня вартість житла у новобудовах Києва знизилася на 1,7%. На сьогоднішній день, ціна за 1 м2 дорівнює позначці в 23,1 тис. грн. 

Також видання "Коментарі" повідомляло, що 1 серпня, під будівлею Офісу президента Володимира Зеленського пройшла акція протесту, яку влаштували ошукані інвестори спального району Києва по вулиці Драйзера, 40.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини