Головна Новини Суспільство події В Україні створять єдину базу зброї: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створять єдину базу зброї: що це означає

У суспільстві ініціативу зі створення бази «Арсенал» вже називають кроком до вирішення проблем із незаконним обігом зброї

21 січня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

В Україні планують створити єдину базу даних "Арсенал", що вестиме облік озброєння ЗСУ та всіх правоохоронних органів. Про ініціативу повідомляє Telegram-канал "НачШтабу".

В Україні створять єдину базу зброї: що це означає

Фото: Андрій Дубчак / Радіо Свобода

Згідно із наявною інформацією, основна доля роботи дістанеться Міністерству внутрішніх справ. Представникам саме цього відомства доведеться збирати, обробляти та вносити відомості про зброю, що знаходиться у користуванні Збройних Сил України, різних місцевих військових формувань, спецслужб і поліції.

Створення бази "Арсенал" є одним із пунктів у Плані заходів із реалізації Концепції боротьби із тероризмом в Україні. Відповідне розпорядження Кабміну затверджене ще 5 січня 2021 року.

Крім створення і наповнення "Арсеналу", працівники МВС мають забезпечити інформаційну кампанію щодо заходів "з оптимізації роботи зазначеної бази даних".

Цікаво, що серед переліку виконавців не всі правоохоронні відомства мають обов’язково подавати відомості про наявну зброю. За згодою такі дані зможуть подавати Служба безпеки України, Управління державної охорони та Служба зовнішньої розвідки.

Обов’язковою участь у наповненні "Арсеналу" інформацією є для Міноборони, органів МВС, Нацполіції, Держприкордонслужби та Держспецзв’язку.

Створення збройної бази в Україні має бути завершене до травня 2021 року.

Окремі представники суспільства вже називають таке нововведення наближенням до викорінення нелегальної зброї з українського порядку денного.

Раніше "Коментарі" розповідали про шляхи, якими Україна може збільшити поставки вітчизняної зброї за кордон.

Також на порталі можна дізнатися про п’ять найкращих револьверів сучасності. Будьте обережні: після перегляду матеріалу вам, можливо, також захочеться придбати один з екземплярів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини