Головна Новини Суспільство події В Україні розповіли, чому Росія раптово заговорила про обмін військовополоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розповіли, чому Росія раптово заговорила про обмін військовополоненими

Бої на Курщині вже вплинули на питання обміну військовополоненими

15 серпня 2024, 08:50 comments2056
Поділіться публікацією:

Ситуація в Курській області РФ, де просуваються українські військові, змусила російську сторону виявляти ініціативу щодо обміну військовополоненими. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.

В Україні розповіли, чому Росія раптово заговорила про обмін військовополоненими

Обмін військовополоненими. Фото: з відкритих джерел

"Щодо ситуації з російськими військовополоненими, я не можу розкривати деталі. Але всі бачили ці відео, коли російські військові здаються в полон. Знову ж таки, представники Збройних сил України на підставі Женевської конвенції беруть у полон, забезпечують права російських військовополонених. Ніхто їх не піддає. катуванням ніхто не розстрілює, на відміну від російських збройних сил", – висловився Лубинець.

Він додав, що російських військовополонених, які потребують медичної допомоги, доставляють у спеціальні місця, де її надають. Потім вони транспортуються до військових таборів, які створила Україна на виконання Женевської конвенції.

Омбудсман зазначив, що "була ініціативна розмова з боку російського контрвізава" щодо обміну полоненими.

"Я дуже сподіваюся, що, незважаючи на публічні заяви російських ЗМІ, нібито росіяни прийняли рішення призупинити якісь обміни. У нас зараз обмін інформацією відбувається. Я так само інформую і МКЧХ, і ООН, що права російських військовополонених захищаються, ми моніторимо цю ситуацію. І у будь-який час Україна готова продовжувати обмінні процеси на підставі Женевської конвенції", – наголосив Лубинець.

Він очікує, що ситуація в Курській області, можливо, все ж таки змінить позицію РФ, яка постійно знаходить нові аргументи, щоб не проводити обміни військовополоненими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — застрягли чи йдуть уперед: у США відповіли, чи є просування ЗСУ у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини