Головна Новини Суспільство події В Україні різко зростуть ціни на газ: нові тарифи
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні різко зростуть ціни на газ: нові тарифи

Українцям доведеться платити більше вже наступного місяця

25 березня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Уже у квітні в Україні зросте ціна на блакитне паливо для побутових споживачів. Вартість річного тарифу на газ з 1 квітня 2021 року становитиме від 7,4 до 8 гривень за кубічний метр. Про це повідомляється в матеріалі видання "Лівий берег".

В Україні різко зростуть ціни на газ: нові тарифи

Фото: Унiан

Згідно з інформацією державної компанії НАК "Нафтогаз", тариф на газ, по якому компанія буде продавати блакитне паливо буде однаковою для клієнтів і для компанії "Йе Енергія". Це означає, що різниця в ціні на газ може виникнути тільки через "маржі".

Простіше кажучи, з 1 травня 2021 року по річному продукту ціна на газ в Україні складе від 7,4 до 8 гривень за кубічний метр. Компанія "Йе Енергія", яка сьогодні займається поставками природного газу для українського населення підписала з НАК "Нафтогаз України" угоду про закупівлю блакитного палива за ринковою ціною.

Енергетичний експерт Геннадій Рябев висловив думку про те, що вартість газу буде залежати від того, чи залишиться в списку послуг, що надаються місячний тариф паливо, або ж Кабінет міністрів зобов'яже всіх учасників ринку переходити на річний пакет.

У такому випадку ціна на газ буде складною в прогнозуванні через те, що поки невідомо, яким чином тарифи будуть розраховуватися. Деякі співрозмовники в українському уряді повідомляють, що річний тариф на газ не буде перевищувати ціну у 6,99 гривні за кубічний метр. Варто відзначити, що тариф на газ міг би бути й нижчим, оскільки влітку вартість одного кубометра блакитного палива може скласти й 4 гривні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що "Нова пошта" ввела нові тарифи.

Читайте також, що буде з тарифами на тепло і воду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини