Головна Новини Суспільство події В Україні різко підвищать тарифи на світло: ціна може вирости в два рази
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні різко підвищать тарифи на світло: ціна може вирости в два рази

Подорожчання планують вже на квітень

4 лютого 2021, 11:50 comments1517
Поділіться публікацією:

В Україні вже навесні планується різке подорожчання цін на електроенергію. Деяким доведеться платити на тисячі гривень більше. Підвищення тарифів в уряді планують вже на квітень 2020 року. Про те, як може подорожчати електроенергія в нашій країні повідомляє видання "Обозреватель".

В Україні різко підвищать тарифи на світло: ціна може вирости в два рази

Лічильник. Фото: Скріншот

Повідомляється, що до кінця опалювального сезону в Україні тарифи переглядати не будуть, проте вже з квітня варто очікувати різкого подорожчання. Відзначається, що один з варіантів передбачає подвійне підвищення тарифів для споживачів, які використовують понад 300 кВт на годину в місяць.

Джерела повідомляють, що зараз влада розглядає кілька сценаріїв підвищення тарифів на електроенергію. Варто зауважити, що якщо раніше підіймали загальний тариф для всіх споживачів, то на цей раз підвищенням не хочуть зачепити бідні верстви населення.

Спочатку обговорювався варіант підвищення загального тарифу на 2 гривні, проте зараз із цього приводу існують серйозні побоювання, особливо після тарифних протестів, які пройшли в січні.

Глава комітету ЖКГ громадської ради при КМДА Олег Попенко заявив, що влада не планує змінювати тариф з 1 квітня для тих, хто споживає понад 300 кВт на годину, проте за кожен наступний місяць доведеться платити 3,42 гривні.

Він пояснив подорожчання електроенергії тим, що у держави накопичилися величезні борги по зеленій енергетиці, які вже досягають 15-20 мільярдів гривень.

Попенко сказав, що виплату боргів хочуть перекласти на плечі громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли можуть відправити у відставку Кабмін Шмигаля.

Також читайте про скорочення Кабміном низки своїх повноважень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини