Головна Новини Суспільство події В Україні продавали токсичну олію: чому вона небезпечна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продавали токсичну олію: чому вона небезпечна

В Україні виявили у продажу небезпечну пальмову олію

11 січня 2023, 20:50 comments1178
Поділіться публікацією:

На території нашої країни  виявили в реалізації  токсичну пальмову олію. В олії знайдено небезпечну сполуку 3-монохлор-1,2-пропандіолу (3-MCPD). Про це інформують представники Головного управління Держпродспоживслужби Одеської області.

В Україні продавали токсичну олію: чому вона небезпечна

В Україні виявили токсичну олію (фото з відкритих джерел)

Спеціалісти Головного управління отримали  інформаційне повідомлення системи швидкого реагування  стосовно харчових продуктів та кормів (RASFF) від 28 грудня 2022 р. № 2022.7602 про знайдення 3-монохлор-1,2-пропандіолу (3-MCPD) в пальмовій олії.

Цей харчовий  продукт експортували з Республіки Гана (імпортер Aheco, Malta) в нашу  країну.

Одержувач в нашій країні  — ТОВ "ВАКІРК ГРУП КОМПАНІ" (проспект Ювілейний, 42 А, кв. 14, м. Харків, 61153).

В Україні продавали токсичну олію: чому вона небезпечна - фото 2

Відомо, що 3-MCPD — це органічна сполука, що відноситься до канцерогенів .  Вона створює генотоксичну дію, коли попадає в людський організм. Зокрема, має негативний вплив на фертильну функцію в чоловіків. Це  хімічний побічний продукт, що може бути присутній в їжі. Часто зустрічається елемент хімічних забруднювачів, які відомі, як хлорпропаноли.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Клопотенко розповів, що краще не готувати. Харчування безпосередньо впливає не лише на фізичний, а й на психологічний стан людини. Тим більше, коли йдеться про зростаючий організм дитини. Якщо ваша дитина споживає необхідні їй продукти, то вона і розвивається правильно. Від яких продуктів краще відмовитися батькам, розповів у себе в телеграмі кулінар та ресторатор Євген Клопотенко. Відомий кулінар назвав очевидним рецептом правильного харчування – вживання щонайменше солі та цукру. І в той же час збільшення в раціоні овочів та фруктів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини