Головна Новини Суспільство події В Україні поширюють фальшиві гроші - схема розповсюдження
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні поширюють фальшиві гроші - схема розповсюдження

Підробленими гривнями зазвичай розплачуються в маленьких магазинах

28 лютого 2021, 10:50 comments2841
Поділіться публікацією:

В Україні почастішали випадки поширення підробленої валюти. Про це розповів голова правління одного з банків Василь Невмержицький.

В Україні поширюють фальшиві гроші - схема розповсюдження

Фальшиві гроші: в Україні розповсюджують підробки - деталі. Фото: ytimg.com

За його словами, фальшиві гроші продають в інтернеті. Спочатку їх свідомо купують громадяни, а потім розплачуються цією валютою в маленьких магазинах. Найчастіше трапляються фальшиві купюри номіналом 500 гривень.

Зазвичай підробку продають за 20% від номіналу.

Часто продавці фальшивої валюти стверджують, що підроблені гроші важко відрізнити від справжніх. Окрім того, їх може приймати термінал. Насправді настільки якісних підробок дуже мало, передає Василь Невмержицький.

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова також підтверджує ці слова.

"Зазвичай якість підроблених банкнот значно гірша, ніж у справжніх. Але іноді розпізнати фальшивку буває досить складно", – пояснює пані Олена.

Проте це громадян не зупиняє. Купують фальшиву валюту зазвичай через Telegram-канали. Поширюють гроші кількома способами: Новою поштою або ж залишають у чітко визначеному місці, де покупець їх забирає.

Проте фальшивки легко розпізнати за допомогою спеціальної банківської техніки.

Нагадаємо, що представники Mastercard повідомили, чи стане біткоїн повноцінним платіжним інструментом. На думку експертів, біткоїн, хоч і має славу найвідомішої (і найдорожчої) криптовалюти у світі, навряд стане повноцінним елементом банківських розрахунків. Розглядати цю валюту як справжній платіжний інструмент дуже важко.

Також сайт "Коментарі" повідомляв раніше, коли в Україні відновиться економіка. Думки експертів з цього приводу читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

4 грудня 2021, 05:30

Ребята с которыми я работаю уже около 3 мес и больше 10 заказов Дают отличное качество со сходством 99% принимает даже терминал приват банк! У них партии 500 ки старого образца! Связь с этими ребятами через телеграмм @anonymseller_operator


Новини