Головна Новини Суспільство події В Україні подорожчали лимони: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчали лимони: в чому причина

За останній тиждень ціна лимонів піднялася на 22%

8 грудня 2020, 10:15
Поділіться публікацією:

В Україні помітно зросла ціна на лимони. За останній тиждень їхня вартість піднялася на 22%. Тож тепер середня ціна кілограму лимонів становить від 30 до 50 гривень. В чому причина такого різкого зростання, повідомили в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

В Україні подорожчали лимони: в чому причина

В Україні подорожчали лимони: в чому причина. Фото: vr-gazeta.ru

Виявилося, що Туреччина, яка є основним постачальником лимонів, скоротила поставки. Це головний фактор, який вплинув на збільшення вартості цитрусових.  Також, велику роль відіграло підвищення попиту гуртових компаній і роздрібних мереж.

Закупівельна ціна на лимони зросла і на зовнішньому ринку.

Нагадаємо, що лимонний сік та шкірка корисні для нашого організму. Сік лимону дарує заряд бадьорості, міцний імунітет, а також контролює апетит людини. Своєю чергою шкірка лимона містить ще більше вітамінів і корисних речовин, ніж сік та м'якоть. Тому її не можна викидати.

Шкірка лимона багата на вітамін С, який зміцнює захисні сили імунної системи, а також благотворно впливає на нервову систему, нормалізує кровообіг і зміцнює судини. Крім цього, цедра містить клітковину, яка покращує процеси травлення. Вона усуває спазми, нудоту і розлад кишечника. Цей продукт ефективно виводить з організму шлаки та токсини, здійснюючи захист клітин тіла від інфекцій.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, якому типу людей шкідливо їсти лимон. Адже попри його корисні властивості, цитрус містить протипоказання. Тож людям, у яких підвищена кислотність, алергічна реакція, гастрит, панкреатит, виразка й запальні захворювання кишківника рекомендується замінити цей продукт.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини