Головна Новини Суспільство події В Україні планують реформувати сферу вищої освіти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують реформувати сферу вищої освіти

Україна стоїть на порозі кардинальних освітніх реформ

6 березня 2024, 15:32 comments2064
Поділіться публікацією:

В Україні налічується понад півтори тисячі закладів вищої освіти — цифра, яка викликає питання не лише щодо якості освітніх послуг, а й доцільності такого різноманіття в умовах обмежених ресурсів. Ця тема стала предметом жвавого обговорення державному рівні, особливо у контексті поточних економічних та соціальних викликів, із якими стикається країна.

В Україні планують реформувати сферу вищої освіти

Вищих навчальних закладів в Україні поменшає

Згідно із заявою Юлії Гришиної, голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, існує гостра потреба у об'єднанні навчальних закладів. Цей процес бачиться не просто як адміністративна реорганізація, а як шанс для підвищення якості освіти та її доступності.

"Ми вже багато років говоримо про те, що в Україні дійсно багато закладів вищої освіти. Тому останніми роками поступово триває процес об'єднання університетів.  Чекати ніколи, зараз війна, коштів не вистачає, як і дітей, тому потрібне якнайшвидше об'єднання ЗВО та інший погляд на інфраструктуру освіти", — наголосила Гришина.

Крім того, у процесі об'єднання вишів обов'язково потрібно вести комунікацію з суспільством, ректорами та депутатами

Нагадаємо, що інформаційний ресурс "Освіта.ua" представив виші сфери культури та мистецтв, які посіли найвищі місця у консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України у 2023 році. Київський національний університет культури та мистецтв утримує лідируючу позицію – перше місце у ТОП10 найкращих закладів вищої освіти у сфері культури та мистецтв України. Вже три роки поспіль (2020, 2021, 2023) університет культури залишається флагманом українського освітнього процесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван

8 березня 2024, 18:30

Та й дійсно, 1700 ЗВО - це дуже великий перебір навіть для довоєнних часів. Інша справа, що у нас всі питання вирішуються за принципом "хто як домовиться", тому до будь-якого рішення зарані немає довіри.

Олексій

8 березня 2024, 18:18

Подумаєш, журналісти знов переплутали, сотні, і тисячі, яка зрештою різницч

Вячеслав

7 березня 2024, 15:39

Знищили все, що можна. Тепер дійшла черга до освіти. Раніше руки не доходили, щоб і її знищити. Навіть криваві диктатори (Сталін, Гітлер, Муссоліні) розуміли, що без освічених людей, без спеціалістів прогрес неможливий. Видно, ми потрібні тільки для того, щоб збирати ягоди в Польщі, гриби у Фінляндії та мити унітази в Італії.

Ніна Володимирівна

7 березня 2024, 10:16

А воз і нині там! Одні балачки про скорочення, об'єднання. Ще в тому році про це говорили, а результати де? Та і що скорочувати? Математичні, фізичні, хімічні факультети, технічні Виші? Вони ж потрібні в першу чергу, а їх хочуть скоротити?


Новини