Головна Новини Суспільство події В Україні планують підвищити пенсії: кому пощастило
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують підвищити пенсії: кому пощастило

На збільшення пенсійних виплат планують виділити понад 500 мільйонів гривень

29 квітня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 29 квітня, депутати Верховної Ради України схвалили за основу законопроект №4555, який передбачає підвищення пенсій для чорнобильців. Для цього з державного бюджету у 2021 році планують перерахувати 526,5 мільйонів гривень. Такі надбавки отримають 39 481 пенсіонер.

В Україні планують підвищити пенсії: кому пощастило

Песнія - фото з відкритих джерел

Зокрема, людям з першою групою інвалідності планують збільшити пенсію на 3810 гривень, а її загальна сума складатиме 16 080 гривень. Пенсіонерам із другою групою інвалідності до виплат хочуть додати 2020 гривень, що сумарно збільшить виплати до 12 987 гривень. Людям із третьою групою інвалідності додадуть 788 гривень. Розмір їхньої пенсії сягатиме 8 917 гривень.

"З урахуванням індексації пенсійних виплат у 2022 році сума додаткових видатків становитиме 1 158 млн грн на рік (10-відсоткова індексація), у 2023 році — відповідно 1 262 млн грн на рік (9-відсоткова індексація)", — йдеться у пояснювальній записці законопроекту.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики України розробило спеціальний онлайн-калькулятор за допомогою якого кожен бажаючий може розрахувати розмір своєї пенсії, не виходячи з дому. Детальніше читайте у нашій новині

До речі, з вересня 2021 року в Україні почав діяти оновлений порядок отримання пенсійних виплат, що стосується переведення коштів на банківську карту. Про новий порядок виплачування пенсій читайте в нашому матеріалі.

Також у квітні 2021 Пенсійний Фонд України подав точну статистику щодо кількості пенсіонерів та середньої пенсії по країні.

"Коментарі" провели опитування експертів про нові можливі способи отримання пенсій для українців. Дізнавайтесь їхні думки за посиланням



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Засідання Верховної Ради 29 квітня
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини