Головна Новини Суспільство події В Україні перевірили на нітрати куплений на ринку кавун: результат шокує (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні перевірили на нітрати куплений на ринку кавун: результат шокує (ФОТО)

Кавун виявився вкрай небезпечним для вживання

22 липня 2021, 15:31
Поділіться публікацією:

В середині літа кавуни починають заповнювати прилавки магазинів і ринків. Однак вживати їх варто з великою обережністю. Доказом слугує експеримент, проведений українцем, який придбав і перевірив кавун на одному з ринків у Запорізькій області.

В Україні перевірили на нітрати куплений на ринку кавун: результат шокує (ФОТО)

Перевірка кавуна на нітрати. Фото з відкритих джерел

Житель міста Мелітополь купив азербайджанський кавун і перевірив його на нітрати за допомогою Нітрат-тестера. Той результат, який він побачив у результаті своєї перевірки, буквально шокував його. Тестер показав результат 990, що свідчить про те, що в кавуні надмірний вміст нітратів. Варто зазначити, що допустимою нормою нітратів у кавунах є 60 мг/кг.

В Україні перевірили на нітрати куплений на ринку кавун: результат шокує (ФОТО) - фото 2

Нітрати — не завжди отрута. У здорових людей не буде проблем з їх споживанням у невеликих кількостях. Але коли в організм потрапляє занадто багато нітратів, вони накопичуються і перетворюються в нітрити, які шкідливі й навіть небезпечні. Вживаючи їжу з великим вмістом нітратів, людині, найімовірніше, загрожує отруєння. Перші симптоми з'являються вже через 4-6 годин. Однак в разі сильної інтоксикації симптоми можуть з'явитися через годину після вживання продукту.

За зовнішнім виглядом практично неможливо визначити, чи є в кавуні нітрати. Однак є кілька ознак, які відразу ж "видають" поганий кавун.

Раніше експерт з якості харчових продуктів Олена Сидоренко розповідала про те, як правильно вибрати кавун, а також про те, на що насамперед звертати увагу і коли цю ягоду зовсім не варто купувати.

Також сайт "Коментарі" інформував про ціни на кавуни в липні 2021 року. Вартість літньої ягоди в цьому році утричі вища, ніж торік. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/melitopolgram
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини