Рубрики
МЕНЮ
Анастасия
В середині літа кавуни починають заповнювати прилавки магазинів і ринків. Однак вживати їх варто з великою обережністю. Доказом слугує експеримент, проведений українцем, який придбав і перевірив кавун на одному з ринків у Запорізькій області.
Перевірка кавуна на нітрати. Фото з відкритих джерел
Житель міста Мелітополь купив азербайджанський кавун і перевірив його на нітрати за допомогою Нітрат-тестера. Той результат, який він побачив у результаті своєї перевірки, буквально шокував його. Тестер показав результат 990, що свідчить про те, що в кавуні надмірний вміст нітратів. Варто зазначити, що допустимою нормою нітратів у кавунах є 60 мг/кг.
Нітрати — не завжди отрута. У здорових людей не буде проблем з їх споживанням у невеликих кількостях. Але коли в організм потрапляє занадто багато нітратів, вони накопичуються і перетворюються в нітрити, які шкідливі й навіть небезпечні. Вживаючи їжу з великим вмістом нітратів, людині, найімовірніше, загрожує отруєння. Перші симптоми з'являються вже через 4-6 годин. Однак в разі сильної інтоксикації симптоми можуть з'явитися через годину після вживання продукту.
Новини