Головна Новини Суспільство події В Україні пенсіонерам будуть додатково виплачувати по 5 500 грн щомісяця: хто отримає кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні пенсіонерам будуть додатково виплачувати по 5 500 грн щомісяця: хто отримає кошти

26 українців отримають надбавку

8 вересня 2021, 21:49 comments3060
Поділіться публікацією:

Уряд  країни прийняв рішення про призначення державної пожиттєвої стипендії для наших громадян, які в небезпечні часи Голокосту та Другої світової війни зберегли життя євреям. Його ухвалено 8 вересня, на  урядовому засіданні.  Про це інформує Урядовий портал.

В Україні пенсіонерам будуть додатково виплачувати по 5 500 грн щомісяця:  хто отримає кошти

Рішення про підвищення прийняли в Кабміні (фото з відкритих джерел)

 Ці довічні виплати з 1 червня цього року будуть отримувати 26 наших співвітчизників.

 Як сказано в повідомленні, це  — 18 Праведників народів світу, 6 праведників України та 2 Праведники Бабиного Яру. 

Нова стипендія становитиме три прожиткові мінімуми для  людей, які втратили працездатність. І буде сталою, не враховуючи розмір пенсії чи інших доходів. Щомісяця вона становитиме 5 562  грн.

Уряд прийняв таке рішення, виконуючи відповідний указ Президента від 14 травня цього року про довічні державні стипендії для українців, які, ризикуючи безпекою власних родин, зберегли життя і переховували євреїв  на території країни в часи Голокосту та в роки Другої світової війни, підсумовується в інформації.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Мінсоцполітики планують п'ять разів підвищувати пенсії у 2022 році.Українські пенсіонери отримують середню пенсію близько 3000 гривень, але цих коштів практично не вистачає на проживання — оплата комунальних послуг і лікування в старості коштують чи не в рази дорожче. Тож в Україні у 2022 році планують у п’ять етапів підвищувати пенсії. У Мінсоцполітики зауважили, що якщо вдасться реалізувати стратегію підвищення пенсій, то вона буде першою з 2014 року, коли підвищенням будуть охоплені всі категорії пенсіонерів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

8 вересня 2021, 22:59

5562 грн доплата за те, що врятував єврея. А за те, що я під час ліквідації аварії на ЧАЕС рятував весь український народ (і жидів в тому числі ), залишивши там своє здоров"я, доплата 170 грн. Країна чудес )))

Сергей

8 вересня 2021, 22:10

Т.е. Евреи теперь введены в ранг НАДЛЮДЕЙ???Сохрани жизнь еврею в Украине и получи доплату к пенсии...сохрани жизнь Украинцу в Украине и иди НАХ...УЙ.???Вовка,тот что ТИПА ПРЕЗИДЕНТ,а ты часом не ох...ел со своей жидовской фишкой??????


Новини