В Україні оновилося карантинне зонування: що говорить статистика

Останніми до «жовтої» зони карантину перейшли Миколаївська та Черкаська області

Коронавірусна ситуація в Україні потроху налагоджується. На такі висновки наштовхує остання статистика, надана МОЗ, адже всі області України нарешті опинилися у "жовтій" карантинній зоні.

Варто відзначити, що два останніх регіони приєдналися до решти тільки 13 травня. Тепер мінімальні обмеження діють на всій частині території України, враховуючи Черкаську і Миколаївську області.

Відзначимо, що позитивна динаміка в плані видужань від коронавірусної хвороби демонструється у багатьох напрямках. Поки що у жодному регіоні не фіксується перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків захворювання або рівня госпіталізацій.

Чудову статистику демонструє і кількість "зайнятих" кисневих ліжок у різних регіонах. Найбільший показник (49,5%) зараз наявний на Харківщині, на кілька десятих відсотка відстає Донеччина (49,1%).


Найбільш радісною новиною можна назвати те, що відразу вісім регіонів, а також столиця демонструють прекрасну динаміку стосовно епідеміологічного порогу захворюваності. У Києві, Чернігівській, Вінницькій, Київській, Хмельницькій, Закарпатській, Миколаївській, Львівській, Полтавській областях цей показник не перевищує 50%, а в деяких — уже нижче 40%.

Це дуже важливий момент статистики, адже якщо захворюваність впаде на менш як 50% від прогнозованого епідрівня у мінімум 13 областях, Україна може перейти до "зеленої" карантинної зони з мінімальною кількістю обмежень.

На такі зміни також впливає ще один додатковий фактор — коефіцієнт виявлення нових випадків ковіду не може перевищувати 5%.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які прогнози щодо коронавірусної ситуації в Україні на найближчі тижні роблять фахівці Нацакадемії наук. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, якою є реальна статистика щодо смертності через COVID-19 в нашій країні.