Головна Новини Суспільство події В Україні офіційно змінено термін дії COVID-сертифікату
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні офіційно змінено термін дії COVID-сертифікату

В Україні зменшено термін дії СOVID-сертифікату

19 січня 2022, 15:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт ухвали про зменшення терміну дії сертифікату про проходження повного курсу вакцинації проти коронавірусної інфекції. Про це стало відомо під час урядового засідання.

В Україні офіційно змінено термін дії COVID-сертифікату

Вакцинація Фото з відкритих джерел

Віднині сертифікат про проходження повного курсу вакцинації від Covid-19 буде дійсним протягом 270 днів або 9 місяців замість 365 днів.

Однак наголошується, що термін дії сертифікатів можна продовжити, якщо зробити бустерну (третю) дозу вакцини. Тоді документ буде дійсним ще протягом трьох місяців.

Аргументацією для цих змін у МОЗ називають нові вимоги Європейського Союзу та рішення Єврокомісії від 21 грудня 2021 року.

Згідно з цим документом, країнам Європейського Союзу було рекомендовано скоротити термін дії сертифікатів COVID-19 до 270 днів з моменту введення другої дози вакцини.

Відповідні зміни вже було прийнято у низці європейських країн.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що суд призначив Порошенко запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і зобов'язав здати паспорти для виїзду за кордон. П'ятий президент прокоментував рішення та заявив, що це позбавляє його можливості вести повноцінну політичну діяльність. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Ілон Маск закликав звернути увагу на ситуацію зі зниженням народжуваності. Він заявив, що у зв'язку з цим людей може замало для колонізації Марса. Крім того, мільярдер назвав прогнози ООН дурницями. Докладно про це читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини