В Україні очікуються заморозки на дві ночі поспіль: які області постраждають

Синоптики попередили про небезпечні заморозки у західних регіонах України

У найближчі дві ночі в Україні очікуються заморозки, які торкнуться кількох західних областей країни. За даними Українського гідрометцентру, температура на поверхні ґрунту може опуститися до 0...-3° у Волинській, Рівненській та Львівській областях вже в ніч проти 12 жовтня.

Синоптики також попереджають, що в ніч на 13 жовтня заморозки в тих же межах можливі і в інших західних регіонах, включаючи Тернопільську та Івано-Франківську. Через ці погодні умови оголошено І рівень небезпеки, а в деяких місцях навіть ІІ рівень, що означає підвищений ризик для сільського господарства та рослин.


Однак, незважаючи на майбутні заморозки, прогноз на зиму в Україні обіцяє м'якіші умови. Кліматолог Віра Балабух повідомила, що в Атлантиці формується антициклон, який може принести в країну тепліше повітря із субтропіків. Це означає, що середня температура взимку може бути на 1-2 градуси вище за звичайний рівень, з коливаннями від 5 до -5 градусів.

Хоча зима загалом буде м'якою, фахівці не виключають короткочасних, але інтенсивних холодних періодів. За попередніми даними, ці холодні сплески будуть недовгими, і загалом на нас чекає відносно тепла зима, схожа на торішню.

Раніше "Коментарі" писали, що з урагану четвертої категорії в Атлантичному океані утворився позатропічний циклон Kirk, який зараз прямує до європейського узбережжя. За прогнозами синоптиків, він має досягти Франції вже 9 жовтня. Виникає питання — чи вплине він на погоду в Україні.