Головна Новини Суспільство події В Україні обвалилися ціни на популярні овочі: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні обвалилися ціни на популярні овочі: у чому причина

За даними Мінфіну, в Україні зараз спостерігається зниження цін на помідори та огірки: із чим це пов'язано

15 травня 2022, 20:35 comments1515
Поділіться публікацією:

У порівнянні з минулим місяцем у травні 2022 року в Україні значно знизилися ціни на помідори та огірки. Популярні овочі подешевшали на понад 40 гривень. Про це повідомляє сайт Мінфіну.

В Україні обвалилися ціни на популярні овочі: у чому причина

Ціни на помідори та огірки в Україні (фото з відкритих джерел)

Наголошується, що ціна на гладкі огірки знизилася з 94,71 грн/кг до 79,30 грн/кг, на огірки короткоплідні – з 120,98 грн/кг до 78,90 грн/кг. Середня ціна кілограма тепличних огірків нині становить 69,90 грн, а у квітні була 101,63 грн, огірки "Естафета" подешевшали з 143,31 грн/кг до 129,90 грн/кг.

Приємнішими стали ціни й на помідори. Вартість червоних томатів впала з 83,83 грн/кг до 77,25 грн/кг, а на помідори "сливка" – з 108,05 грн/кг до 101,20 грн/кг. Ціна на рожеві помідори знизилася майже на 40 грн і тепер становить 114,90 грн/кг.

На сайті SEEDS повідомляють, що зниження цін обумовлено зростанням пропозицій на помідори та огірки як від українських виробників, так і від постачальників з інших країн. Тепла погода та активізація імпорту овочів здешевила ці продукти.

Нагадаємо, всі знають, що овочі є джерелом вітамінів та корисних речовин, тому вони обов'язково повинні бути присутніми у щоденному раціоні. Але лікар-дієтолог Олена Соломатіна зазначила, що переїдання деяких продуктів може спричинити проблеми зі здоров'ям, особливо це стосується жінок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, щоб зміцнити організм, особливо на тлі постійних стресів та переживань, необхідно правильно харчуватися. Японські медики рекомендують додати до раціону капусту, бо вона неймовірно корисна для серця, травлення та кісток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини