Головна Новини Суспільство події В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху

Відтепер для водіїв та пасажирів діятимуть нові правила дорожнього руху

24 листопада 2020, 22:26 comments2578
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє телеграм-канал МВС України. 

В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху

Фото з відкритих джерел

В Україні вступають зніми до ПДР в Україні. Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України повідомляє, що нововведення стосуватимуться водіїв авто та їх пасажирів, для велосипедистів та пішоходів. 

Для водіїв та пасажирів

Якщо раніше водії та пасажири могли не пристібатися під час руху в межах населеного пункту, то відтепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це нововведення зобов'язує усіх водіїв забезпечити наявність робочих ременів безпеки. Це стосується як передніх, так і задніх сидінь. Водій зобов’язується нагадувати пасажирам про необхідність пристібатися. 

Виключення можуть бути у випадку якщо зробити це фізіологічно неможливо. Не пристібатися в межах населеного пункту дозволяється водіям і пасажирам з інвалідністю, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

У змінах до ПДР виокремили пункт про номерні знаки. Відтак забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків. Не можна наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони мають бути чистими і освітленими. 

Для велосипедистів

Згідно зі змінами, власникам велотранспорту дозволено рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів.

Для пішоходів

Повідомляється, що пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям обов'язково мають використовувати світловідбиваючі елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. Серед світлоповертальних елементів дозволено використовувати стрічку, наклейку, жилет тощо. або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Про це зазначено в п.4.4 ПДР України.

Раніше “Коментарі” повідомляли, як визначити справжній пробіг авто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вадим

26 листопада 2020, 19:38

100 !

Александр

25 листопада 2020, 09:06

Как я понимаю, требование быть пристегнутым ремнем безопасности вызвано исключительно заботой о здоровье и жизни человека. На фоне потребительского отношения "лучших" людей нашего общества к "простому" народу, ухудшения качества жизни людей, которые своим трудом создают богатство работодателям, это требование выглядит ощущается, как минимум издевательством. Учитывая, что ремень безопасности иногда таки спасает жизнь, разрешение инвалидам ремнем не пользоваться, воспринимается интересно. Не возвращается ли случайно общество к тем временам, когда "каждый человек был главным достоянием общества"? Вряд ли. Это банальное желание власти еще лучше ободрать человека и на этом. Для реального снижения трагедий с участием автотранспорта, необходимо отбить желание у водителей, совершать ряд действий, которые действительно опасны (езда в нетрезвом и ему подобном состояниях, проезд на запрещающий сигнал светофора, пересечение сплошной, опасное маневрирование и т.п.). Автоубийцы (Зайцева, 19 летний нетрезвый сынок бывшего гаишника и им подобные) должны быть по-настоящему осуждены, надолго изолированы от общества, с ежедневным тяжелым трудом для возмещения морального вреда семьям погибшим. Жизнь водителя-убийцы до конца его дней должна быть такой, чтобы он ждал собственной кончины с огромным желанием. Да, это сурово, но справедливо. Ведь вся оставшаяся жизнь родственников жертв проходит в печали.


Новини