Головна Новини Суспільство події В Україні на АЗС почала змінюватися ситуація з паливом: де може повезти заправитися
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні на АЗС почала змінюватися ситуація з паливом: де може повезти заправитися

За словами експерта, ситуація з наявністю пального країною неоднорідна.

5 червня 2022, 18:18 comments1059
Поділіться публікацією:

Після того, як держава фактично відпустила ціни на пальне у "вільне плавання", ситуація на українських АЗС трохи покращилася. Насамперед це сталося через те, що у травні в Україну завезли палива вдвічі більше, ніж у квітні. При цьому, незважаючи на такий крок з боку української влади, не можна сказати, що проблему вдалося повністю закрити. Як передає видання "Коментарі", про це заявив директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн, пише "НВ".

В Україні на АЗС почала змінюватися ситуація з паливом: де може повезти заправитися

АЗС Фото: з відкритих джерел

Фахівець зазначає, на сьогоднішній день в Україні є регіони, в яких вже намітилася тенденція до покращення ситуації на ринку палива, натомість є й ті області, де паливо знайти досить проблематично.

Сергій Куюн бачить очевидне покращення ситуації у Києві. Експерт називає такі мережі заправок, як OKKO та WOG, як найактивніші на ринку. До них вже підтягуються мережі KLO та AMIC.

Що стосується видів палива, то газ та дизель у частині регіонів вже є в повному обсязі. Можна заправитися цим паливом і навіть не стояти в черзі, а от щодо бензину, то досі є проблема. Іноді потрібно неабияк попрацювати, щоб заправити авто, а, якщо знайдете, то можете і години три простояти в черзі, заправивши автомобіль з обмеженнями. Якщо ви готові платити за літр бензину по 70 грн, то можна заправитися практично без проблем.

Куюн підсумував, що порівняно непогана ситуація із наявністю палива на Заході. Найгірше – на Сході та частково – на Півдні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кого в ЄС ми вже втратили: експерти розповіли нашому виданню, як Україні розбудити "утомлену" Європу, щоб та не відмовилася добивати росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини