Головна Новини Суспільство події В Україні можуть запровадити американську програму додаткової допомоги малозабезпеченим
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть запровадити американську програму додаткової допомоги малозабезпеченим

Через підвищення цін на продукти в Україні можуть запровадити аналог американської програми додаткової допомоги у галузі харчування

10 січня 2022, 14:21
Поділіться публікацією:

Радник президента з економічних питань Олег Устенко припустив, що в Україні може розпочати діяти аналог "продуктових карток", які використовують у США. Як повідомляє видання "Коментарі", таку інформацію Устенко в інтерв'ю виданню "BBC Ukraine".

В Україні можуть запровадити американську програму додаткової допомоги малозабезпеченим

Супермаркет. Фото: УНІАН

На Банковій розуміють, що стрімке зростання цін на енергоносії потягне за собою подорожчання вартості продуктів. Тому Офіс президента сьогодні опрацьовує різні варіанти, як підтримати вразливі верстви населення у цей непростий час.

Влада вважає, що незахищені верстви населення мають бути захищені перед зростанням цін на продукти харчування. Саме тому Офіс президента разом із урядом визначаються, який із варіантів обрати, щоб підтримати людей.

Олег Устенко назвав два можливі варіанти для підтримки населення. Перший – додаткова фінансова допомога із держбюджету. Другий – чеки на купівлю продуктів харчування, що є аналогом продуктових карток, які діють у США.

Радник президента уточнив, рішення про фінансову підтримку буде ухвалено лише у разі гострої необхідності та реального зростання цін.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у 2021 році Україна традиційно зібрала рекордний урожай зернових, але це не зупинило зростання цін на продукти харчування. Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук вважає, що основна причина зростання цін пов'язана з підвищенням вартості енергоносіїв. Дорожчає природний газ та електроенергія, підприємці змушені підвищувати ціни на свою продукцію та послуги. Тому українцям слід готуватися до неминучого зростання цін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини