Головна Новини Суспільство події В Україні можуть заборонити продаж ліків дітям: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть заборонити продаж ліків дітям: що відомо

Комітет порекомендував прийняти за основу проект закону №5122

11 березня 2021, 15:26
Поділіться публікацією:

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту підтримати заборону на продаж ліків неповнолітнім громадянам. Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

В Україні можуть заборонити продаж ліків дітям: що відомо

В Україні можуть заборонити продаж ліків дітям - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що профільний комітет порекомендував прийняти за основу проект закону №5122.

"Члени комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону №5122 за основу і в цілому як закон. Основним завданням законопроекту є неможливість неконтрольованого споживання медичних препаратів (лікарських засобів) з метою, відмінних від прямого призначення продукту", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що напередодні в ліцеї в Боярці школярки наїлися таблеток через відео в Tik-Tok, після чого одна з дівчаток померла. Подібне повторили й школярки в Умані. Цей новий небезпечний челендж з занепокоєнням обговорює Мережа, а батьки — бояться за своїх дітей. Так, челендж в Tik-Tok під назвою "Випий 40 таблеток і подивися, що буде" пропонує спробувати таблетки "Дротаверин" (аналог "Но-шпи"). Інтернет-видання "Коментарі" запитало у психологів, як батьки можуть запобігти подібним трагедіям і як убезпечити підлітка від участі в небезпечних іграх.

Раніше ми розповідали, що деякі люди не розуміють, що знеболюючі препарати знімають лише симптоми, але ніяк не усувають проблему. Якщо вас щось турбує, тоді варто сходити до лікаря, тому що частий прийом таблеток може погіршити ситуацію і викликати додаткові проблеми зі здоров'ям. Чим небезпечні знеболюючі, читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини