Головна Новини Суспільство події В Україні можуть з’явитись касові апарати в таксі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть з’явитись касові апарати в таксі

Таким чином в комітеті хочуть вивести цей бізнес з тіні

31 серпня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Кожен українець хоча б один раз користувалися послугами таксі. Це хоч і затратно, утім швидко та комфортно. Однак в Україні цей ринок, як і багато інших, перебуває в тіні. Так, у Верховній Раді від фракції "Слуга народу" подали законопроєкт, аби вивести бізнес таксі із тіні. Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що його комітет розробляє законопроєкт про введення касових апаратів для таксі. Про це він сказав в інтерв'ю Українським Новинам.

В Україні можуть з’явитись касові апарати в таксі

Касові апарати в таксі, фото з відкритих джерел

Гетманцев підтримав саму ідею фіскального контролю над таксі і заявив, що таким чином в комітеті хочуть вивести цей бізнес з тіні.

"Ми зараз проводимо робочі групи щодо цього законопроєкту. Депутат від "Слуги народу" Юлія Діденко займається цим напрямком. Ми повинні зобов'язати кожного таксиста мати програмний РРО, який не складає труднощів встановити на телефон", — сказав Гетманцев.

Раніше портал "Коментарі" інформував про те, що у Китаї запрацював сервіс безпілотних таксіЯк стало відомо, в китайському місті Шеньчжень, що на південному сході країни, запрацювали 20 безпілотних таксі. Повідомляється, що транспортні засоби мають до ста точок для висадки та посадки пасажирів і надають послуги на понад 200 кілометрів доріг загального користування. У них включені, наприклад, туристичні місця і точки вакцинації від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Китаї створили найшвидший у світі поїзд. Стало відомо, що він може досягати швидкості до 600 кілометрів на годину. Такий вид поїздів називається маглев. Під час руху вони не торкаються рейок і утримуються над дорожнім полотном за рахунок сили електромагнітного поля. Відомо, що цей проєкт стартував восени 2016 року. У мережі з'явилося відео, на якому показано, як вони виглядають. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини