Головна Новини Суспільство події В Україні можуть суттєво підвищити штрафи для водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть суттєво підвищити штрафи для водіїв

В Україні можуть збільшити штраф для водіїв, які не пропускають транспортні засоби зі спецсигналами

25 березня 2024, 14:07
Поділіться публікацією:

В Україні зареєстрували законопроєкт №11111, який пропонує значно збільшити відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Ініціатива належить групі народних депутаток, серед яких Галина Третьякова, Мар'яна Безугла та Ольга Василевська-Смаглюк.

В Україні можуть суттєво підвищити штрафи для водіїв

Нардепи хочуть посилити штрафи для водіїв

Законопроєкт має на метВ Україні можуть суттєво підвищити штрафи для водіїві значно збільшити штрафи за порушення, що перешкоджають оперативному реагуванню служб екстреної допомоги, включаючи пожежну охорону, поліцію, та аварійно-рятувальні команди. Наразі, штраф за такі порушення становить лише 680 гривень, сума, яка, на думку законодавців, не відображає серйозності можливих наслідків для життя та здоров’я громадян.

Крім того, в рамках законопроєкту пропонується збільшення штрафів за ненадання переваги в русі спеціалізованим транспортним засобам до 17-25,5 тисяч гривень, а також введення можливості позбавлення права керування транспортними засобами на термін від шести місяців до одного року. Для порушень, що спричинили або могли спричинити загрозу життю чи здоров'ю людей, штрафи можуть сягати від 34 до 51 тисячі гривень, а термін позбавлення права керування збільшується до 5-10 років.

За словами одного з авторів законопроєкту, ця ініціатива має на меті не тільки покарання порушників, але й виховання у громадян поваги до правил дорожнього руху та розуміння важливості невідкладної допомоги. "Ми мусимо усвідомити, що на кону стоїть людське життя. Кожна хвилина затримки може коштувати комусь здоров’я або навіть життя", — зазначив депутатка. 

Критики законопроєкту висловлюють побоювання щодо можливості його застосування у корупційних схемах та наголошують на необхідності чітких критеріїв для визначення моментів порушення, а також на прозорості процедур контролю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини