Головна Новини Суспільство події В Україні можуть посилити покарання для ухилянтів: що на них чекає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть посилити покарання для ухилянтів: що на них чекає

Верховна Рада України зареєструвала законопроект, яким пропонує посилити покарання від призову на службу

6 квітня 2022, 02:30 comments2928
Поділіться публікацією:

В Україні через повномасштабний наступ Російської Федерації оголошено воєнний стан та мобілізацію. І попри те, що ухилення від служби карається законом, це не зупинило багатьох чоловіків, які незаконно виїхали за кордон чи десь ховаються. У зв'язку з цим Верховна Рада пропонує посилити покарання ухилянтів.

В Україні можуть посилити покарання для ухилянтів: що на них чекає

В Україні можуть посилити покарання для ухилянтів (фото з відкритих джерел)

У парламенті зареєстровано законопроект №7205, який має на меті посилення покарання для тих, хто ухиляється від військової служби. Якщо зараз у законі "Про мобілізацію" за такі дії передбачені штрафи та виправні роботи на строк до 2 років, то згідно з новим документом ухилянтів хочуть позбавити громадянства України.

Зазначається, що за ухилення від призову зараз штрафують від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами терміном до 1 року – ст. 337 КК України.

Для військовозобов'язаних та резервістів штрафи за ухилення від навчальних (спеціальних) зборів вищі – до 11900 гривень або виправні роботи на строк до двох років.

За ухилення від призову на військову службу під час мобілізації встановлено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років – ст. 336 КК України.

Новим законопроектом нардепи пропонують тих, хто втік від мобілізації карати позбавленням громадянства. І таке ж покарання пропонують давати тим, хто виїхав до Росії. Позбавити громадянства можуть і тих, хто через релігійні чи інші переконання відмовилися письмово від призову на військову службу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи мобілізуватимуть жінок та внутрішньо переміщених осіб: Міноборони надало пояснення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий

10 квітня 2022, 17:51

Сейчас продолжается то же самое что и несколько лет назад ловят уклонистов которые, убегают в польщу на фига? В этих людей страх смерти больше чем патриотический порыв защищать свою страну они будут массово сдаваться в плен врагу у нас и без них сейчас очереди в военкомат до фига и больше мы демократическая страна, но у нас до сих пор действует совковый закон заставлять силой служить своему государству

Дед

6 квітня 2022, 07:23

Штрафные подразделения - место для уклонистов. Также лишение всех льгот.


Новини