Головна Новини Суспільство події В Україні можуть не встигнути використати вакцину AstraZeneca до кінця терміну придатності: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть не встигнути використати вакцину AstraZeneca до кінця терміну придатності: подробиці

Наразі залишаються близько 3 млн доз вакцини AstraZeneca з терміном придатності до кінця жовтня та кінця листопада

14 вересня 2021, 18:51
Поділіться публікацією:

В Київській школі економіки  зробили невтішний прогноз стосовно того, що в нашій країні може залишитись невикористаною вакцина від AstraZeneca. Зважаючи на невелику кількість щеплених,  у цієї вартісної сироватки просто закінчиться термін придатності.  Про це проінформував під час онлайн-спілкування з журналістами завідувач Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко.

В Україні можуть не встигнути використати вакцину AstraZeneca до кінця терміну придатності: подробиці

В Україні триває активна вакцинація(фото з відкритих джерел)

 За словами фахівця цієї структури, зараз є невикористані майже 3 млн доз цих протиковідних препаратів, термін використання яких закінчується в останніх числах  жовтня та, відповідно, — листопада.

 Пан Ганиченко звернув увагу представників медіа, що при тому, як проходить вакцинація зараз, використовується щодня 10 тисяч флаконів, у нього виникає побоювання, що частина придбаного препарату не буде затребувана.

Представник цієї структури, аби не допустити псування дороговартісної сироватки, радить потроїти її застосування та щеплювати хоча б по 45 тисяч громадян кожного дня. Зокрема, подбати про обов’язкове щеплення для певних груп громадян і під час самої процедури щеплення надавати перевагу саме препарату AstraZeneca.

 Завідувач Центру побажав українцям бути здоровими та активніше робити щеплення, аби убезпечити себе та своїх близьких  від хвороби.

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені дізналися, коли вакциновані люди Pfizer та AstraZeneca можуть заразитися коронавірусомЛюдям похилого віку та працівникам медицини, аби убезпечити себе від ковіду, потрібно додатково вакцинуватись. Адже ефективність вакцини знижується вже через пів року  після двох уколів доз Pfizer та AstraZeneca.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини