Головна Новини Суспільство події В Україні можуть легалізувати приватних детективів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть легалізувати приватних детективів

Пропонується створити Єдиний реєстр суб'єктів приватної детективної діяльності

17 лютого 2021, 14:07
Поділіться публікацією:

Парламент України планує легалізувати послуги приватних детективів в країні. Народні депутати прийняли за основу відповідний законопроект №3010. Інформацію про це оприлюднило РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Верховної Ради.

В Україні можуть легалізувати приватних детективів

Приватний детектив - фото з відкритих джерел

У виданні повідомляють, що проект підтримали 334 народних обранці.

Відзначається, що наразі в нашій державі діяльність приватних детективів на рівні законодавства досі не визначена. При цьому детективна діяльність вказана в КВЕД — 2010 як один з видів господарської діяльності.

Згідно з документом, приватним детективом може бути громадянин України, який має повну вищу юридичну освіту або вищу освіту за спеціальністю "правоохоронна діяльність". Ця людина повинна вільно володіти державною мовою, а також мати стаж роботи в галузі права або правоохоронної діяльності три роки. Той, хто бажає надавати послуги приватного детектива повинен пройти відповідне навчання, після якого отримати свідоцтво про право на надання даних послуг.

Пропонується створити Єдиний реєстр суб'єктів приватної детективної діяльності.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що до кінця 2021-го року в Україні почне роботу новий державний орган. Про це повідомляється на Урядовому порталі. Новий державний орган запустять з першого листопада 2021-го року. Центр дозволить врегулювати механізм зберігання державних даних. Нововведений орган буде забезпечувати нормальну безперебійну роботу держресурсів і контролювати надійне функціонування серверів. Експериментальний проект буде створювати резервні копії державних документів.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини