Головна Новини Суспільство події В Україні може з'явитися протиракетна система, подібна до ізраїльського "Залізного купола"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може з'явитися протиракетна система, подібна до ізраїльського "Залізного купола"

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що Україна може придбати протиракетну систему на зразок "Залізного купола"

19 травня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Україна планує придбати протиракетну систему на зразок "Залізного купола", який зараз діє в Ізраїлі та вважається дуже потужною зброєю. Про таку можливість заявив міністр оборони України Андрій Таран під час візиту на підприємство "Мотор Січ".

В Україні може з'явитися протиракетна система, подібна до ізраїльського "Залізного купола"

В Україні планують придбати прототип Залізного купола - деталі. Фото: regnum.ru

За словами міністра, придбання такої зброї пов'язане з теперішньою ситуацією в країні та світі.

"Останні події, що відбуваються в Ізраїлі, довели необхідність наявності в країні протиракетної оборони. Хотів би зазначити, що "Залізний купол" — один із найкращих зразків подібної зброї, але це лише складова, одна зі складових частин протиповітряної оборони. Ще минулого року ми розпочали певні дії щодо створення протиракетної оборони України. Розглядаємо можливості придбання чогось на кшталт "Залізного купола", — прокоментував Таран.

Варто зазначити, що мобільна всепогодна система "Залізний купол" — одна з найцікавіших розробок протиповітряної оборони. Протиракетна система розроблена ізраїльським підприємством Rafael Advanced Defense Systems. Вона неодноразово доводила свою ефективність. Основне завдання такої установки — захищати мирне населення від ракет.

Нагадаємо, що адміністрація нового президента США Джо Байдена готує варіанти реакцій на випадок масштабної військової агресії Росії проти України. У США допомагатимуть Україні летальною зброєю, в тому числі засобами протиповітряної оборони, протикорабельних і протитанковою зброєю в разі нападу Росії. Детальніше про це в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Росія почала перекидання важкого озброєння на територію окупованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини