Головна Новини Суспільство події В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми: зовнішній вигляд і ціна (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми: зовнішній вигляд і ціна (ФОТО)

Монети готові купувати за ціною до 20 тисяч гривень

31 травня 2021, 16:06 comments2016
Поділіться публікацією:

Українці продають монети номіналом у 10 копійок, які датовані 1992 роком, за ціною понад 16 тисяч гривень. Про це свідчать дані на профільних сайтах із продажу монет, пише видання OBOZREVATEL.

В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми: зовнішній вигляд і ціна (ФОТО)

В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що кілька тижнів тому 10 копійок були продані за 16,6 тисяч гривень, а напередодні таку монету купили за 15 тисяч гривень. Обидві копійки були виду 4ВАм, а також викарбувані на Луганському монетному дворі.

В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми: зовнішній вигляд і ціна (ФОТО) - фото 2

В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми: зовнішній вигляд і ціна (ФОТО) - фото 3

Згідно з даними профільного порталу Monety, за велику суму можна продати тільки монету з особливим шламом. Залежно від різновиду штампа ціна варіюється від 20 до 17 000 грн. Тому в побуті або скарбничці можна знайти як звичайні 10 копійок, так і рідкісні екземпляри.

Найрідкісніший і дорожчий штамп — 4ВАм. Також на монеті повинен бути присутнім випуклий щит із опуклим тризубом і ребра з дрібною насічкою.

В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми: зовнішній вигляд і ціна (ФОТО) - фото 4

Нагадаємо, що в Україні нумізмати полюють за старими монетами. Так, наприклад, залізну гривню, виготовлену з гладким (без написів, насічок і малюнків) гуртом (ребром) можна продати за тисячі гривень. Залежно від року випуску ціна такої монети може варіюватися в межах 25 тисяч гривень.

Також у матеріалі видання "Коментарі" можна прочитати, що деякі українські монети номіналом у 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень. Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок.

Повідомляється, що колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, датовані 2008 роком і які мають брак виробництва, оцінюються в 250 тисяч гривень. Саме така ціна зіпсованої монети на торгах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини