Головна Новини Суспільство події В Україні мінус один об’єкт «зеленої» енергетики: чому канадці згорнули свої потужності
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні мінус один об’єкт «зеленої» енергетики: чому канадці згорнули свої потужності

Канадські бізнесмени заявляють, що стали жертвою рейдерської атаки олігархів

28 грудня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Протистояння канадської енергетичної компанії TIU та Нікопольського заводу феросплавів закінчилося згортанням потужностей першої. Канадський інвестор просто відмовився продовжувати протистояння – демонтував потужності і згорнув діяльність. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

В Україні мінус один об’єкт «зеленої» енергетики: чому канадці згорнули свої потужності

Сонячна електростанція. Фото: з відкритих джерел

Видання повідомляє, що канадський підприємець вирішив побудувати в Нікополі сонячну електростанцію, тим самим закривши питання забезпечення Нікополя електроенергією і теплом. Після того, як 3 роки тому об’єкт "зеленої" енергетики було введено в експлуатацію тепер його вирішили демонтувати. 

Своє рішення гендиректор TIU Canada Майкл Юркович пояснив так, що та система правосуддя, яка нині є в Україні, не змогла захистити права компанії на чесне підприємництво. Тому біло прийнято рішення покинути Україну. Юркович наголошує, не допомогли навіть персональні запевнення президента Зеленського, який під час зустрічі з канадським бізнесом в Оттаві давав персональні запевнення, що в Україні з інвестиціями не буде жодних проблем.

Канадські інвестори жаліються. Що не змогли протистояти рейдерській атаці з боку олігархів. Їх сонячна електростанція була побудована на території Нікопольського феросплавного заводу. Почалося все з того, що станцію фактично від’єднали від струму під приводом тимчасових ремонтних робі, але постачання струму так ніхто і не відновив. Ну, а далі почалися прямі погрози з пропозиціями за безцінь віддати активи. 

Майкл Юркович підкреслив, останньою краплею терпіння стало те, як тривали судові засідання та як почав чинитися політичний тиск. Тому біло прийнято рішення – згорнути справу та покинути Україну. 

Читайте також на порталі "Коментарі" – Канада відповіла на пропозицію Резнікова щодо розширення військової місії в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Акольд

28 грудня 2021, 13:58

Так явамнелох оманський тузік бені коломойші.


Новини