Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть скасувати сезонне переведення стрілок годинників
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть скасувати сезонне переведення стрілок годинників

Відповідний проєкт закону зареєстровано Радою

9 жовтня 2020, 17:18
Поділіться публікацією:

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", який пропонує відмовитися від традиції щосезону переводити стрілки годинників. Про це повідомив автор документу, перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук у Facebook.

В Україні хочуть скасувати сезонне переведення стрілок годинників

Так, проєкт передбачає встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Зазначається, що щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей. Відбувається погіршення самопочуття, зниження працездатності, значне загострення хронічних хвороб.

Крім того, 84 % відсотків жителів ЄС проголосували за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським Парламентом.

На думку Стефанчука, закріплення на всій території України єдиного київського часу також дасть змогу зміцнити безпекові позиції України та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялося, в останню неділю другого осіннього місяця в Україні традиційно переводять стрілки годинника на годину назад. Перехід на зимовий час регулює Постанова Кабінету міністрів України про порядок обчислення часу від 13 травня 1996 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини