Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть продовжити карантин: у МОЗ визначилися з датою
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть продовжити карантин: у МОЗ визначилися з датою

Роботу всіх закладів громадського харчування можуть обмежити до 22:00

13 жовтня 2020, 07:55 comments1222
Поділіться публікацією:

Карантин в Україні можуть продовжити ще на 2 місяці — до 31 грудня. Прийняти відповідну постанову Кабміну запропонує Міністерство охорони здоров'я. Про це розповів в ефірі "Громадського радіо" головний санлікар України Віктор Ляшко.

В Україні хочуть продовжити карантин: у МОЗ визначилися з датою

Карантин в Україні. Фото: Sergei Chuzavkov/Keystone Press Agency/Global Look Press

Українці стали хворіти Covid-19 частіше і сильніше. Через це місць в лікарнях для пацієнтів з коронавірусів стає все менше, каже Ляшко. А значить протиепідемічні заходи можуть поступово посилювати.

"На Національної комісії з надзвичайних ситуацій ми запропонували змістити канікули для школярів з 15 по 30 жовтня. Далі вже будемо дивитися, як нам бути зі шкільною освітою. Вишам рекомендуємо перейти на дистанційне навчання — до 15 листопада. При цьому бажано, щоб студенти покинули гуртожиток. Це не стосується сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, або ж тих, хто приїхав з окупованих територій", — пояснив головний санітарний лікар.

А ось в цілому адаптивний карантин в Україні можуть продовжити до 31 грудня вже сьогодні, 13 жовтня, під час засідання уряду. На цей період МОЗ проситиме обмежити роботу закладів громадського харчування. Всі вони повинні будуть закриватися о 22:00.

Нагадаємо, що напередодні, 12 жовтня, в Україні ввели нове карантинне зонування. У червоній зоні опинилися два міста. Також значно розширилася помаранчева зона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини