Головна Новини Суспільство події В Україні до кінця року тричі зростуть пенсії: коли та у кого
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні до кінця року тричі зростуть пенсії: коли та у кого

Перший перерахунок заплановано вже на 1 липня

15 червня 2022, 16:08 comments1018
Поділіться публікацією:

Незважаючи на військові дії в Україні, в уряді мають намір цього року тричі провести перерахунок пенсій для громадян України. Зміна розміру виплат відбудеться влітку, осінь та взимку – 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Пенсійного Фонду України.

В Україні до кінця року тричі зростуть пенсії: коли та у кого

Пенсії. Фото: з відкритих джерел

У Пенсійному Фонді зазначають, що перерахунок пенсій безпосередньо пов'язаний із збільшенням прожиткового мінімуму. Вже з 1 липня розмір виплат підстрибне до 2027 гривень, а вже 1 грудня він має досягти 2093 гривні.

З 1 жовтня збільшиться розмір мінімальної пенсії за віком у непрацюючих осіб віком від 65 років зі страховим стажем у чоловіків не менше 35 років, а у жінок – не менше 30 років. Перерахунок пройде у зв'язку із збільшенням мінімальної заробітної плати до 6,7 тисяч гривень.

Крім того, з 1 жовтня українцям віком від 70 до 75 років щомісяця виплачуватимуть компенсацію у розмірі 300 гривень.

Також для пенсіонерів від 70 років зі стажем у чоловіків – 35 років, а у жінок – 30 років, мінімальна пенсія становитиме 3 тисячі гривень. Якщо страховий стаж менший від зазначеного, то мінімальна пенсія визначається пропорційно до наявного стажу, виходячи з розміру 3 тисячі гривень.

З 1 грудня безробітним пенсіонерам, яким ще не виповнилося 70 років, із необхідним страховим стажем мінімальна пенсія становитиме 2,5 тисячі гривень. Українцям, які не мають необхідного стажу, виплачуватимуть мінімальну пенсію пропорційно страховому стажу, виходячи з розміру 2,5 тисячі гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні розповіли, чи залишилася у Путіна мета захопити всю Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло — експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чому знову пішли чутки про швидку смерть Путіна: чи може його смерть зупинити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Харя Кришны

15 червня 2022, 15:51

Подпрыгнет и достигнет! Круто. Подпрыгнет на 2 буханки хлеба, а достигнет половины стоимости коммунальных услуг по средней квартире. И что ж так не повезло народу Украины? Геноцидили до войны, убивают на войне и продолжают геноцидить со всех сторон.


Новини