Головна Новини Суспільство події В Україні анонсували нове шкільне меню: як будуть харчуватися учні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні анонсували нове шкільне меню: як будуть харчуватися учні

Нове меню розробив кулінарний експерт Євген Клопотенко

23 лютого 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

Українські учні невдовзі зможуть спробувати нове шкільне меню, розроблене Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Про це повідомило видання Економічні новини.

В Україні анонсували нове шкільне меню: як будуть харчуватися учні

Шкільне меню 2021: яким воно буде. Фото: cdn.statically.io

Меню для дітей розробив український популярний кулінарний експерт Євген Клопотенко. Новий раціон відповідає усім стандартам дитячого харчування, які почали діяти у 2021-му році. 

Меню буде збалансованим та міститиме всі важливі для розвитку дитини компоненти. Туди входитимуть традиційні й корисні продукти та страви. Серед головних компонентів - злакові, овочі, фрукти і ягоди, молочні продукти.

Окрім експерта Євгена Клопотенко, у складанні меню брали участь дитячі дієтологи та технологи.

Раніше школи самостійно складали меню. Тепер вони матимуть готові технічні картки, за якими готуватимуть їжу.

Дотримання навчальними закладами вимог нового Санітарного регламенту та стандартів харчування  контролюватиме Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, що з 2022-го року українські школярі середньої школи будуть навчатися за новою програмою. Відбудеться це в рамках реформи "Нової української школи". Відтак для учнів введуть кілька нових предметів, а також змінять кількість годин навчання на тиждень. Подробиці дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що домашні тварини — справжні та вірні друзі. Проте перед тим, як завести собі чотирилапого товариша, варто відвезти його в ветеринарну клініку на обстеження. Адже інколи тварини також можуть передавати серйозні захворювання, лікування яких вимагає багато часу та коштів. Які це захворювання, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини