В українців змінюються настрої у питанні компромісу з Росією

Опитування КМІС показало, що за два роки війни збільшилась частка українців, які згодні на компроміс з Путіним у питаннях переговорів по війні.

Більшість українців й надалі не згоді з тим, щоб українська влада йшла на компроміси у мирних переговорах з Росією. Однак за два роки від початку повномасштабного вторгнення РФ ця цифра зменшилась на 22%%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

В опитуванні проведеному КМІС в кінці травня українцям було поставлено питання, чи згодні вони з твердженням, що українська влада не повинна йти на компроміси з РФ, а буде продовжувати боротьби, скільки це буде потрібно. У 2024 році цю тезу підтримало 58% опитаних, а 30% не погодились з цим твердженням.

Таким чином настрої українців за понад два роки від початку повномасштабної війни змінились на 22% щодо компромісу із російським диктатором Володимиром Путіним. Тоді 80% українців не погоджувались з тезою про компроміси України заради переговорів з Росією.

Крім того, 65% українців вважають, що результати про компроміси щодо мирних переговорів з РФ мають бути винесені на референдум. Проти такої думки висловилось 25%.

Експерти основними причинами росту показників згоди України йти на компроміс з Путіним називають тривалість війни, невиправдану очікуваність від українського контрнаступу, недостатню допомогу західних партнерів, а також опозицію, яка почала активніше критикувати владу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського розповіли про готовність до мирних переговорів з Росією.

Також "Коментарі" писали про заяву генсека НАТО, який розповів як можна Путіна змусити піти на переговори на умовах України.