Головна Новини Суспільство події В українців змінилась довіра до Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців змінилась довіра до Верховної Ради

Дві третини українців недовіряють Верховній Раді. Це на 30% більше ніж на початку повномасштабного вторгнення.

30 травня 2024, 16:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Опитування проведене Міжнародним республіканським інститутом (IRI) показує, що в українців зменшилась довіра до Верховної Ради за два роки повномасштабної війни. На сьогодні Верховній Раді довіряють 29% опитаних українців.

В українців змінилась довіра до Верховної Ради

Українці почали менше довіряти ВР. Фото з відкритих джерел

В рамках опитування "Громадяни і парламент: довіра, взаємодія та відкритість в умовах воєнного стану" IRI запитали українців про ставлення до Верховної Ради. Виявилось, що у 2024 році Верховній Раді довіряють 29% опитаних українців, з них цілковито довіряють 6%. 

Ці показники менші за результати опитування 2022 року, коли довіру до Верховної Ради висловили 56% українців, з яких 13% вказали у цілковиту довіру.

Натомість недовіру до ВР у 2024 році відчувають 66% українців, а кожен четвертий українець абсолютно не довіряє Верховній Раді. Ці показники стали вищими на 30% у порівнянні з 2022 роком, коли ВР не довіряли 36% українців.

В українців змінилась довіра до Верховної Ради - фото 2

Скільки українців довіряє Верховній Раді у 2022 та 2024 роках. Опитування IRI

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як українці ставлять до підвищення податків. 14,5% українців готові сплачувати всі податки, які запровадить уряд, а 30,8% будуть платити лише основні податки. Натомість категорично проти сплати податків виступили 6,4% українців. Крім того, 25,3% українців вважають, що підвищення податків покращить забезпечення армії, проте 63,1% опитаних дотримуються протилежної думки.

Також "Коментарі" писали про нове опитування, яке показало, що для українців важливіше: свобода чи традиційні цінності. Свободу обрало 8 з 10 опитаних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини