Головна Новини Суспільство події В українців змінилась довіра до уряду та Зеленського: які показники ЗСУ та Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців змінилась довіра до уряду та Зеленського: які показники ЗСУ та Залужного

За останній рік в українців знизилась довіра до президента та уряду, однак довіра до Збройних сил та головнокомандувача на високому рівні.

18 грудня 2023, 11:25 comments1383
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Серед українців знизилась довіра до Верховної Ради, президента та уряду у порівнянні з показниками минулого року. Про це свідчать дані нового дослідження від Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проходило з 29 листопада по 9 грудня.

В українців змінилась довіра до уряду та Зеленського: які показники ЗСУ та Залужного

В українців висока довіра до ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Наразі довіра до уряду становить 26%, тоді як у 2022 році цей показник був на рівні 52%. Разом з тим недовіра українців зросла з 19% до 44%.

Також знизилась довіра українців до Верховної Ради. Станом на початок грудня 2023 року ВР довіряє 15% опитаних, тоді як минулого року цей показник був на рівні 35%. Недовіра до Ради збільшилась з 34% до 61%.

Подібна динаміка простежується і у показниках президента України, однак Зеленський зберігає показники довіри більшості українців. Наразі президенту довіряють 62% опитаних, а не довіряють – 18%. Минулого року показники були 84% та 5% відповідно.

Одним з найвищих показників серед українців є довіра до ЗСУ. 96% українців довіряли Збройним силам як у 2022 році, так і у грудні 2023 року. Також головнокомандувач ЗСУ має високу довіру – 88%, тоді як не довіряють Залужному 4%.

Одні з найгірших показників довіри серед українців зафіксовано до суддів та прокурорів – 12% та 9% відповідно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування компанії Gallup щодо зміни довіра в українців до президента та армії за півтора року війни.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі змінилось ставлення до українців. Наразі поляки ставляться до українців гірше ніж під час повномасштабного вторгнення, але рівень симпатії є вищим ніж до 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини