Головна Новини Суспільство події В РНБО оцінили загрозу наступу Росії з боку окупованого Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО оцінили загрозу наступу Росії з боку окупованого Криму

Україна планує провести масштабні військові навчання на адмінкордоні з окупованим Кримом

29 липня 2020, 08:02 comments1067
Поділіться публікацією:

Україна паралельно з масштабними російськими військовими навчаннями "Кавказ-2020", запланованими на вересень, може провести власні навчання "в досить несподіваних місцях". Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов в ефірі телеканалу "Україна 24".

В РНБО оцінили загрозу наступу Росії з боку окупованого Криму

Фото: Міноборони РФ

Данилов оцінив військову загрозу для південних областей України.

"Те, що стосується території Миколаївської та Херсонської області, все закрито щільно. Але ми розуміємо, з ким ми можемо мати війну — з Російською Федерацією. Применшувати її сили — велика помилка", — зазначив секретар РНБО.

За його словами, Україна не є одинокою у протистоянні російській загрозі.

"У нас є партнери, які спільно з нами цими питаннями займаються. Нещодавно закінчилися великі навчання НАТО в Чорному морі "Сі Бриз". Ви бачили, скільки країн там брали участь. Це потужне розуміння, що ми не можемо залишитися сам на сам в такій ситуації. Можуть бути і навчання паралельно з "Кавказ-2020", причому в досить несподіваних місцях. Де будуть проходити у вересні вчення — побачмо", — підкреслив Данилов.

На питання, чи будуть такі навчання дратувати Росію, Данилов відповів: "Що значить дратувати? Ми живемо у своїй країні, наше завдання — захищати її. Якщо когось  наша поведінка буде дратувати, ми не можемо на це звертати увагу".

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи можливий, за прогнозами ЗСУ, наступ на Херсонську область з боку окупованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини