Головна Новини Суспільство події В Рівненській області видобули один з найбільших каменів бурштину у світі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Рівненській області видобули один з найбільших каменів бурштину у світі (ФОТО)

До цього часу в Україні найбільші камені заважили 1 930 г та 1 040 г

29 грудня 2021, 23:45
Поділіться публікацією:

В Рівненській області добули найбільший в нашій країні бурштиновий камінь, який заважив більше 5 кілограмів. Про це сповістив в соціальних мережах голова місцевої облдержадміністрації Віталій Коваль.

В Рівненській області видобули один з найбільших каменів бурштину у світі (ФОТО)

Камінь заважив понад 5 кілограмів (фото з відкритих джерел)

 За його словами, рівненський бурштиновий красень потягнув на понад 5 кг і увійшов в десятку "найбільших бурштинових каменів світу".

Віталій Коваль навів цікаві дані. Зокрема, в нашій країні великими були екземпляри  бурштину, які мали вагу 1930 г та 1040 г, а  максимальна вага велетня з бурштину  сягає  більше 9 кг. Він знаходиться в Берлінському  музеї природознавства.

 Рівненського бурштинового велетня, а тепер ще й найбільшого в країні красеня з бурштину, добули в надрах рівненського родовища Володимирець-Східний.

За словами очільника Рівненщини, такі  масивні камені є надзвичайно рідкісними. Цьому дають підтвердження фахівці Державного гемологічного центру нашої країни. Ще  декілька каменів, що мають аналогічну вагу, зберігаються в залах музеїв  та перебувають в збирачів приватних колекцій.

В Рівненській області видобули один з найбільших каменів бурштину у світі (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Ботсвані виявили третій за величиною алмаз у світіУ ПАР знайшли величезний алмаз, який важить 219,6 грама. Дорогоцінний камінь знайшли, до слова, на родовищі в Ботсвані. Фахівці вже заявили, що він є третім за величиною в світі.Стало відомо, що знайдену коштовність планують продати, а кошти, які отримають від продажу, витратять на розвиток Ботсвани. До слова, дорогоцінний алмаз має такі розміри: 73 мм у довжину, 52 мм в ширину і 27 мм у товщину.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини