Головна Новини Суспільство події У Прип'ять повертається "життя": відновлять кафе, автостанцію і багатоповерхівку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Прип'ять повертається "життя": відновлять кафе, автостанцію і багатоповерхівку

Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів планує відновити три туристичні об'єкти в Чорнобильській зоні відчуження

12 серпня 2021, 15:09
Поділіться публікацією:

Влада прийняла рішення знову вдихнути життя в зону ЧАЕС. Поки що тільки для туристичного напряму. Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів хоче збільшити туристичну привабливість Чорнобильської зони відчуження, для початку відновивши три об'єкти. Про це інформує видання "Коментарі" з посиланням на портал LIGA.net.

У Прип'ять повертається "життя": відновлять кафе, автостанцію і багатоповерхівку

Прип'ять. Фото: kiyavia.com

Розмови про те, щоб повернути "життя" у Прип'ять у зв'язку зі зменшенням рівня радіації, ходили досить давно, але зараз вони підійшли до практичної площини. В уряді хочуть провести капітальний ремонт кафе "Прип'ять", відновити автовокзал і 16-поверхову будівлю у Прип'яті. У кафе планують відремонтувати вітражі. 16-поверхівка зацікавила тому, що, по-перше, в ній хочуть облаштувати музей у квартирі пожежного лейтенанта Володимира Правика, бригада якого першою виїхала на ЧАЕС після вибуху реактора. По-друге, останній поверх будівлі повинен стати чудовим оглядовим майданчиком для усіх туристів.

На 2022-й рік також запланована капітальна реновація КПП "Дитятки", в планах зробити його більш привабливим для туристів. Роботи на трьох об'єктах повинні стартувати вже в цьому році. На все про все виділили 30 мільйонів гривень. У 2022-му ремонт має бути завершений. Ну, а на наступний рік не менш амбітні плани — заплановано відновлення радіолокаційної станції "Дуга", басейну "Лазурний", готелю "Полісся".

Читайте на порталі "Коментарі" — Чорнобильська АЕС почала випробування сховища ядерного палива нового типу. За 23 роки роботи АЕС на станції накопичилося понад 21 тисяча тепловидільних збірок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини