Головна Новини Суспільство події В Польщі планують вакцинувати українських заробітчан: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі планують вакцинувати українських заробітчан: деталі

Польські бізнесмени просять у влади легально вакцинувати українців

13 травня 2021, 17:59
Поділіться публікацією:

Підприємці просять польський уряд прийняти зміни в законодавстві країни щодо вакцинації іноземних працівників. Про це повідомляють польські ЗМІ.

В Польщі планують вакцинувати українських заробітчан: деталі

Українські заробітчани - фото з відкритих джерел

Журналісти повідомляють, що більшість бізнесів вирішили провести вакцинацію своїх працівників і перебувають на стадії обговорення цього процесу. Проте роботодавці схвильовані, що досі не почули офіційної відповіді на питання про законні способи щеплення іноземців. 

Польські підприємства розраховують швидкий старт державної програми, згідно з якою всі іноземці, що легально проживають в країні, можуть зареєструватися для вакцинації.  Така інформація доходила до тамтешньої преси ще в кінці квітня 2021 року. Однак, польске МОЗ наполягає на тому, що отримувати дози протикоронавірусної вакцини зможуть тільки ті інозмеці, які мають дозвіл на проживання.

Нагадаємо, що уряд Польщі розробляє документ в галузі імміграційної політики, до якого будуть включені інструменти, що полегшують працевлаштування іноземців. В рамках "Нового курсу" буде розроблений податковий механізм, що дозволяє стимулювати людей, які досягли пенсійного віку, продовжувати працювати.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що у 2020 році трудові мігранти перерахували в Україну 12,1 млрд дол. США. Це на 1,7% більше, ніж в 2019 році (11,9 млрд дол. США). Згідно з даними НБУ, в розрізі країн найбільший обсяг грошових переказів було перераховано з країн Європейського Союзу (7,8 млрд дол. США, або 64% від їх загального обсягу). Зокрема, з Польщі надійшло 3,2 млрд дол. США (26,6% від загального обсягу), з Чехії — 0,8 млрд дол. США (6,9% від загального обсягу), з Німеччини — 0,5 млрд дол. США (4,2% від загального обсягу). З країн СНД українські трудові мігранти перевели 1,2 млрд дол. США (10% від загального обсягу), в тому числі з Російської Федерації — 1,1 млрд дол. США (8,8% від загального обсягу).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rp.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини