Головна Новини Суспільство події В Орбана відреагували на виключення OTP Bank зі списку спонсорів війни: виставили нові умови
commentss НОВИНИ Всі новини

В Орбана відреагували на виключення OTP Bank зі списку спонсорів війни: виставили нові умови

Угорщина очікує на зняття санкцій НАЗК з російського підрозділу банку

5 жовтня 2023, 08:05
Поділіться публікацією:

Вилучення Україною OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни – це правильний крок, але недостатній. Угорщина вимагає від України гарантій, що через якийсь час банк не повернуть до цього списку в майбутньому. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише "Telex".

В Орбана відреагували на виключення OTP Bank зі списку спонсорів війни: виставили нові умови

Петер Сіярто. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС розповів, що від Будапешта надійшло офіційне запрошення представникам НАЗК відвідати Угорщину, щоб детально обговорити це питання та отримати гарантії. Якщо під час переговорів буде досягнуто компромісних рішень, Угорщина зможе це оцінити.

Також Петер Сійярто заявив, що, виключивши OTP Bank зі списку спонсорів війни, Україна тим самим визнала, що банк потрапив до переліку з "необґрунтованих, брехливих і смішних" причин.

Також Сійярто додав, що в списку санкцій НАЗК все ще знаходиться російський підрозділ OTP Bank і чотири керівники банку.

"Ми очікуємо, що ці чотири менеджери OTP Bank і російський підрозділ будуть видалені зі списку НАЗК", — зазначив угорський міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС розглядає можливість надання Угорщині мільярдів євро, заморожених через проблеми з верховенством закону, оскільки він прагне отримати згоду Будапешта на допомогу Україні, включаючи початок переговорів про членство Києва. Таку інформацію озвучив один із високопосадовців Євросоюзу.

Також видання "Коментарі" повідомляло — прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що вважає нереалістичним вступ України до ЄС, доки на її території триває війна, і бачить у цьому проблему навіть для вирішення початку переговорів про вступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://telex.hu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

5 жовтня 2023, 13:50

Это и есть уровень нашей международной политики. На что вы расчитывали? Это же общеизвестный факт, что Орбан с компанией - подлые твари, еще и явно пророссийские. Понятное дело, что так они будут требовать все больше и больше, а в итоге найдут отмазку чтобы помощь не разблокировать. Это так же наивно как прислать мутному продавцу полную предоплату за дорогой товар и развесив уши ждать посылку . С ними "жесты доброй воли" не работают, только однозначная договоренность и арбитраж от третьей стороны.


Новини